måndag 8 december 2014

ชื่อของฉันคือขวัญ!
Hej! Jag heter Kwan. Jag är utbytesstudent från Thailand. Nu är jag elev i Globala Gymnasiet. Första skillnaden när jag kom till Sverige är väder. I Thailand är det nästan varmt hela dagen men när jag kommer hit det är kallt och blir mörk jättesnabbt.  Förresten jag såg den första snön här, spännande! 
Första gången jag kom till skolan var det nervöst. Det var helt annorlunda från skolan i Thailand. Jag bär uniform, går till skolan samma tidpunkt varje dag och du arbetar med papper i stället för dator. Här studerar jag på svenska men inte på engelska lektion. När jag började studera förstår jag ingenting men nu förstår jag mer. Svenskar är tysta och blyga. Så det är ganska svårt att få vänner i början. Så jag försökte prata först, le och ja! det fungerade! Svenskar kan prata engelska mycket väl.
Min värdfamilj är jättesnäll. De hjälper mig mycket. Undervisning svenska, ger mig förslag. Jag börjar läsa och prata med barnböcker. Det är hjälpsam.Nu är jag 3 månader i Sverige. Jag har lärt mig många nya saker här. Jag älskar verkligen att fika! Allt går bra. Jag är glad att vara här, Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar